- Band upp steken med steksnöre och klappade in den i salt och svartpeppar. La i en ungsfast form med höga kanter.
- Blandade ihop rödvin, rapsolja, soja och lite honung och hällde över. (Hade köttet inte varit fryst igår hade jag marinerar den i detta under natten). Hällde detta över steken. Skar upp gul lök och la runt.
- In i ugnen på 80 grader i fyra timmar, tills den kom upp i 64 grader. Lät den sedan vila och gå klart i aluminiumfolie på utsidan ugnen.
- Serverades med kokta knippemorötter, färskpotatis och en sås gjord på spadet från steken, lite maizena och lite grädde, samt egen pressgurka och svartvinbärsgelé såklart!
Köttet blev perfekt! Smälte i munnen. Hemligheten var låg ugnstemperatur och lång tid i ugnen.
Och skyn från steken utgjorde definitivt en perfekt bas i såsen.
Kanske inte den somrigaste maten, men sommaren lyser ju ändå med sin frånvaro.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar