onsdag 5 augusti 2015

Ljummen potatissallad med grillade grönsaker

Till lunch blev det idag ljummen potatissallad med grillade grönsaker och till det helgrillad fläskfilé (närproducerad). Gjorde även en yoghurtsås till. Det som gjorde det så gott var salladens dressing - honung, färsk timjan, färskriven pepparrot - dessa tre smaker gifter sig förbaskat bra ihop, en trekant i munnen helt enkelt!


Så här gjorde jag:
- Rosta färskpotatis i ugn med lite olivolja, flingsalt och timjan.
- Grilla tomater, paprika, zucchini.
- Lägg valfri sallad i botten (i mitt kylskåp fanns idag romansallad)
- (För 2 pers): Rör ihop 1/2 dl rapsolja, 2 msk riven pepparrot, 1 msk honung, timjan, flingsalt, 1 msk dijonsenap.
- Blanda potatis, sallad, grönsaker och klicka över dressingen och blanda försiktigt.
- I yoghurtsåsen hade jag: turkisk yoghurt, lite honung, pepparrot, timjan, salt, dijonsenap, lite pressad citron.

Tips! Om man tex grillar halloumi kan man ha det i och äta den vegetariskt. 

Om man byter ut timjan mot dill i allt ovanstående skulle det smaka super till lax eller fisk.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar